‘Recenze’

Brejlovec T 478.3 Roco s plux22

Pátek, 14. července, 2023

Před 13 měsíci jsem psal článek o modelu berty Roco s konektorem plux22.

Nyní se stejná inovace týká i brejlovců. Text článku by se dal vyloženě zkopírovat/vložit, je tu ale pár nových poznatků za ten rok

(Pokračování textu…)

810 MTB TT, úprava osvětlení

Neděle, 11. června, 2023

Kvůli deskám Marka Šrůtky jsem vytvořil samostatnou rubriku „Úpravy osvětlení“, dnes přestavím další pro model motorového vozu 810. Její instalace už vyžaduje náročnější řešení a určité kompromisy, model však posune na úplně jinou úroveň

 

(Pokračování textu…)

M 240.0 MTB TT, úprava osvětlení

Úterý, 11. dubna, 2023

Mám tu k vyzkoušení další desku Marka Šrůtky, tato je pro model motorového vozu 820. U tohoto modelu jsem ji zvlášť uvítal, neboť tovární provedení je jeden velký kompromis.

 

 

(Pokračování textu…)

854 MTB TT, úprava osvětlení

Pátek, 10. března, 2023

Dalším tvůrčím počinem Marka Šrůtky je deska pro model motorového vozu 854. Je řešená obdobně jako dříve představené řešení pro 851, navíc jsou tu však také dolní dálková světla.

 

 

(Pokračování textu…)

T 679.1 Roco TT, úprava osvětlení

Sobota, 21. ledna, 2023

Dnes můžu představit další desku od Marka Šrůtky, která je určena pro model sergeje Roco TT.

Podobnou desku má delší dobu v nabídce Martin Černý, tato nová DPS má ale více možností

(Pokračování textu…)

850 MTB TT, úprava osvětlení

Úterý, 13. prosince, 2022

Před pár lety jsem popisoval úpravu osvětlení u svého modelu 842. Stejným způsobem jsem upravil ještě před tím i 850, protože jsem vzdal čekání na desky několika tvůrců, kteří tenkrát ohlásili jejich vývoj, ale s ničím nepřišli.

Po letech se toho chopil Marek Šrůtka a jeho řešení představím v článku

(Pokračování textu…)

Laminátka Piko TT, světla, zvuk

Neděle, 27. března, 2022

Při ozvučování hánulkové laminátky Piko mě napadlo jak by bylo krásné mít ji v TT. Že se toho skutečně dočkáme mě ve snu nenapadlo.

Recenzi jako takovou psát nebudu, popíšu ozvučení a nastavení světel. Upozorním také na problém s dekodérem MS580N18

(Pokračování textu…)

M 152.0 MTB ve velikosti TT

Sobota, 19. června, 2021

Ještě to není ani rok co jsem psal o motorovém vozu řady 810 od MTB v H0. Za vznikem byla tehdy zjevně snaha přijít s modelem za každou cenu dříve než Roco, což se také projevilo na vzhledu zbytečnými chybami.

Teď tu máme verzi TT

(Pokračování textu…)

M 152.0 Roco

Čtvrtek, 5. listopadu, 2020

Nedávno jsem psal recenzi na model 810 od MTB, dnes jsem se mohl podívat na novinku M 152.0 od firmy Roco

K ozvučení a vyladění se mi na pár dní dostal jeden kousek, využil jsem toho k nafocení a sepsání několika postřehů než se vůz vrátí majiteli.

(Pokračování textu…)

Laminátka S 499.1 Piko, světla, zvuk

Pátek, 9. října, 2020

Zvuky pro laminátky jsem dělal již před lety, až teprve letos se mohly použít pro model S 489.0 od Techimage. Tento projekt jsem nedávno vytvořil úplně znovu i pro dekodér MS a při té příležitosti vznikl s předstihem i mírně odlišný projekt pro chystaný model S 499.1 Piko.

Ale až teprve s modelem poskytnutým na pár dní bylo možné všechno nastavit a vyladit.

(Pokračování textu…)

Výměna DPS u modelu V60 Tillig

Čtvrtek, 17. září, 2020

Je to již nějaký čas co jsem psal článek o úpravě osvětlení v brejlovci Roco. V posledních měsících jsem se rozhodl vyzkoušet další desky z nabídky p. Černého a chtěl bych je postupně představit, protože mnozí modeláři je již dávno mají a chtěli by pochopitelně i zvukový projekt, který je pro tyto desky připraven

(Pokračování textu…)

810 MTB, ozvučení, postřehy

Pondělí, 20. července, 2020

Před časem ohlásila firma MTB novinku, motorový vůz řady 810 v HO. První zvuky pro tuto řadu vznikly už před 8 lety, ale až teď bylo možné to na něčem vyzkoušet.

K ozvučení a vyladění se mi na pár dní dostal jeden kousek, využil jsem toho k nafocení a sepsání několika postřehů než se vůz vrátí majiteli.

(Pokračování textu…)

842 MTB ve velikosti TT

Sobota, 2. listopadu, 2019

Po modelu motorového vozu řady 842 ve velikosti HO začaly prosakovat více či méně zaručené zprávy o jeho zmenšení i do TT. Na tento model jsem byl zvlášť zvědavý, protože několik „kvater“ jsem v minulosti stavěl.

 

 

(Pokračování textu…)

842 MTB ve velikosti H0, ozvučení, postřehy

Úterý, 3. září, 2019

Začátkem léta ohlásila firma MTB novinku, motorový vůz řady 842 v H0. Model přišel na trh o dva měsíce později, měl jsem tak dost času na přípravu nějakých zvuků. O nich bude samostatný článek.

K ozvučení a vyladění se mi dnes dostal jeden kousek, využil jsem toho k nafocení a sepsání několika postřehů než se vůz vrátí majiteli.

(Pokračování textu…)

Čmelák MTB, světla, zvuk

Neděle, 24. února, 2019

V tomto článku se vrátím k osvětlení čmeláka MTB a zejména k ozvučení, které je poněkud problematické.

 

 

 

(Pokračování textu…)

Čmelák MTB

Čtvrtek, 21. února, 2019

V září 2018 byly na lipském veletrhu firmou MTB představeny modely čmeláků T 669.0 a T 669.1. Tato novinka byla pečlivě utajená. Možná proto, že v modelářských kruzích se několik let šířily různé fámy či „zaručené“ zprávy o těchto lokomotivách od Roco nebo Piko.

 

(Pokračování textu…)

M 275.1 MTB, ozvučení, postřehy

Sobota, 9. února, 2019

Po náročné tvorbě zvukového projektu, o kterém byl předcházející článek, se mi do dílny dostaly i dva zbrusu nové modely od MTB k ozvučení. Využil jsem toho k nafocení a sepsání několika postřehů než se vozy vrátí majiteli.

(Pokračování textu…)